Culligan Producten Directory

Waterbehandelingsproducten voor industriële, commerciële, medische en communale toepassingen.

Culligan heeft als wereldwijde leverancier meer dan 75 jaar ervaring met end-to-end waterbehandelingsoplossingen voor een grote verscheidenheid aan industrieën. Culligans revolutionaire, modulaire ontwerpen zijn de snelste en meest complete systemen op de markt en zijn volledig aan te passen aan uw wensen. Deze modulaire aanpak optimaliseert uw investeringen en verzekert u van de beste behandeling van uw water.

Waterfiltratie

easy a filtration- Culligan

Zelfreinigende filters

Zelfreinigende filters verwijderen achtergebleven vaste stoffen uit water, zonder dat de filter cartridges hoeven te worden vervangen. Verkrijgbaar in volledig automatische en semi-automatische versies met verschillende filtratieniveaus.

FGX3- Commercial and Industrial Water Treatment Products - Culligan

Microfiltratie

Mechanische filters zijn een uitermate flexibele, veelzijdige en economische oplossing om kleine problemen met aanslag op te lossen en worden meestal gebruikt als een barrière tegen achtergebleven vaste stoffen om gevoelige apparatuur te beschermen.

High Efficiency water filter Twin - Commercial and Industrial Water Treatment Products - Culligan

Media filters

Geschikt voor lichte toepassingen en voorbehandeling voor ontharders en ketelsboilers tot 8 m3/u. Culligans filters zijn ontworpen om de troebelheid van het water te reduceren, geuren te absorberen, de zuurheid te neutraliseren en de aanwezigheid van zware metalen te reduceren.

OFSY - Commercial and Industrial water treatment - Culligan

Media filters voor industriële toepassingen

De volledig automatische drukfilters voor zwaar werk worden door Culligan in onze fabrieken gemaakt van hoogwaardig ongelegeerd koolstofstaal, bekleed met een voor voedseldoeleinden geschikte epoxy-hars. Door het modulaire ontwerp kunnen de units worden gecombineerd voor grote debieten.

Ontdek meer over Culligans waterfiltratiesystemen

Top

Waterontharding

HE Softener - Commercial and Industrial Water Treatment Products - Culligan

Waterontharders

De Culligan serie ontharders is een van de meest complete en geavanceerde die op de markt verkrijgbaar is en is in staat om de accumulatie van schadelijke kalkaanslag van hard water te reduceren. De ontharders van Culligan zijn verkrijgbaar met Progressive Flow, Culligan Smart Controller en behoren tot de meest efficiënte die momenteel verkrijgbaar zijn.

ULTRA LINE HB Softener - Commercial and Industrial Water Treatment Products - Culligan

Waterontharders voor industriële toepassingen

Culligans industriële waterontharders leveren topkwaliteit zacht water voor toepassingen met grote volumes (tot 225 m3/u). Onthard water reduceert de accumulatie van schadelijke kalkaanslag, die veroorzaakt wordt door ijzer-, calcium-, magnesium- en mangaan-ionen zonder gebruik te maken van chemische anti-scalants, waardoor direct en op de lange duur op energie en kosten wordt bespaard.

Ontdek meer over Culligans wateronthardingssystemen

Top

Ultrafiltratie

Ultrafiltratie units

Ultrafiltratie (UF) is een proces van membraanscheiding onder druk en verwijdert onoplosbare deeltjes uit het water.

Ultrafiltratiesystemen zijn ideaal voor de behandeling van grondwater en oppervlaktewater, maar ook als de voorbehandeling van zeewater voor het ontzouten.

De robuuste ‘outside-in’ PVDF fibertechnologie wordt gebruikt. De holle fiber-membranen hebben een hoog reinigingsniveau, verbruiken relatief weinig chemicaliën, herstellen snel, hebben een superieure combinatie van mechanische sterkte en chemische resistentie.

Top

Omgekeerde osmose

iw-evo-web-en

IW Evo: RO in brak water

Voor debieten tot 40 m3/u

De IW Evo RO-serie van Culligan is ontworpen om tegemoet te komen aan de hoge en strenge eisen met betrekking tot commercieel, industrieel en gemeentelijk water.

Dankzij een modulair ontwerp, en door het gebruik van de meest moderne membranen voor lage druk en hoge efficiëntie, bieden deze modellen voor omgekeerde osmose de laagst mogelijke operationele kosten terwijl er betrouwbaar RO-water van hoge kwaliteit geproduceerd wordt.


sea-water-web-en-1

SW Evo: Sea Water RO

Voor debieten tot 40 m3/u.

Speciaal ontworpen voor het ontzilten van zeewater is het Culligan SW omgekeerde osmose-apparaat in staat om water tot 42.000 ppm qua zoutgehalte te behandelen.

Het apparaat is gemaakt van volledig corrosiebestendige materialen zoals duplex roestvrij staal en wordt kant-en-klaar geleverd voor eenvoudige installatie zowel aan land als op zee.


RO G1 Series - Commercial and Industrial Water Treatment Products - Culligan

E/G 1 Serie RO

Voor flows tot 350 l/u is de 1 Serie RO een ideale omgekeerde osmose unit voor commerciële toepassingen en toepassingen met een lagere flow. De1 serie RO is verkrijgbaar met twee verschillende functieniveaus (E/G) en biedt alle functies en voordelen van het economische E1 RO model tot de premium functies van de G1 RO.

MFP 4-44- Commercial and Industrial Water Treatment Products - Culligan

MFP RO

De veelzijdige MFP RO unit is over de hele wereld geïnstalleerd en kan flows aan tot ca 3600 l/u. De compacte, verticale stalen unit heeft een modulair ontwerp, premium kwaliteitscompenenten en de allernieuwste technologie. De MFP biedt een ideale mix van flexibiliteit, betrouwbaarheid en robuustheid.

Ontdek meer over Culligans omgekeerde osmose watersystemen

Top

Medische & Farmaceutische omgekeerde osmose

ro2-bio-e-website

RO2 Dialyse RO

Met debieten tot 3600 l/u is het RO2 Bi-Osmosis systeem ideaal voor het zuiveren van water voor alle toepassingen omtrent hemodialyse. Water stroomt door 2 omgekeerde osmosesystemen om de hoogste kwaliteit water te produceren, maar in het onwaarschijnlijke geval dat er enig probleem optreedt zal het systeem automatisch overschakelen naar behandeling met één passage waardoor de veiligheid van de patiënt te allen tijde gewaarborgd is.

ro2-bio-thermo-website

RO2 Thermo RO

Debieten tot 3200 l/u
De RO2 Thermo is Culligan’s nieuwste medische instrument, gecertificeerd RO, voor het produceren van veilig water van hoge kwaliteit voor gebruik in hemodialyse.
Naast een onfeilbaar PLC-gestuurd RO-systeem met dubbele passage, gebruikt de RO2 Thermo ook een ingebouwd ontsmettingssysteem op basis van warmte om bacteriën en virussen te vernietigen waardoor minder, of zelfs geen, chemisch ontsmettingsmiddel meer nodig is.

SDS - Commercial and Industrial water treatment products - Culligan

SDS RO

Single Dialyse Systeem

Het SDS (Single Dialyse System) produceert tot 80 l/u omgekeerde osmose water voor het gebruik bij hemodialyse. De unit is ideaal voor toepassingen zoals dialyse bij de patiënt thuis, of door EHBO-diensten dialyse in acute noodsituaties en voor patiënten die transplantaties ondergaan. Het SDS is compact en op wieltjes gemonteerd en daardoor erg mobiel.

Pharma - Commercial and Industrial water treatment products - Culligan

Farma RO Systeem

De PHARMA unit maakt gebruik van omgekeerde osmose en demineralisatie technologieën en produceert tot 160 L/u ultra-zuiver water. Hij is ontworpen voor de meest veeleisende farmaceutische toepassingen en is de ideale keuze voor industrieën die een betrouwbare ultra-zuivere waterproductie nodig hebben.

Ontdek meer over Culligans medische watersystemen

Top

Demineralisatie – Ionenuitwisseling Waterbehandelingssystemen

EDI - Commercial and Industrial water treatment - Culligan

Continue Elektro-de-ionisatie (CEDI)

Het CEDI-proces reduceert ionen uit het water d.m.v. elektriciteit, hars en membranen, waardoor er minder chemicaliën nodig zijn. CEDI wordt gebruikt als een proces van polijsten om het omgekeerde osmose permeaat verder te de-ioniseren tot multi megaohm-cm kwaliteit water. Er zijn modellen beschikbaar vanaf ca 0.5 m3/u.

Deyolit NRC - Commercial and Industrial water treatment - Culligan

Automatische Deionisatie

Volledig geautomatiseerde demineralisatie units, ontworpen voor flows tot 40 m3/u. Kation, anion harsen of mengbedkolommen. De Deyolit serie is uitgerust met een bedieningssysteem om het proces te controleren en automatisch te regenereren als de waterkwaliteit onder een vooraf bepaalde limiet komt.

Refill line - Commercial and Industrial water treatment - Culligan

Draagbare mengbedpatronen (PEDI – Portable Exchange Deionizers)

Voor plekken waar regeneratiesystemen niet geschikt zijn, zijn de vervangbare en draagbare mengbedden (PEDI) een geweldige oplossing. Culligans PEDI-systemen zijn geschikt voor een breed scala aan flow ratio’s (tot 3000 l/u) en verwijderen de positieve en negatieve ionen d.m.v ionen-uitwisselende harsen. Als uw PEDI-tanks verzadigd zijn, kan een technicus van Culligan komen om uw ionen-uitwisselende tanks wanneer u dat wilt komen vervangen. Met dit type systeem bespaart u op investeringen, maar ook op regeneratie chemicaliën zoals zoutzuur en natronloog.

Top

Desinfectie & UV-systemen

Instrumentatie & Bedieningssystemen

Culligan levert ook een breed scala aan desinfectie-oplossingen:

 • Chloor desinfectie (Chloordioxide, Chlooroxide & Chemoxide)
 • UV-sterilisatie
 • Ozon
 • pH meters
 • REDOX meters
 • Chloor meters
 • Hardheid meters
 • Geleidbaarheidsmeters
 • Troebelheidsmeters
 • Doseringscontrole
 • Controle op storingen

Top

Afvalwater

mbr-culligan_sezionato

Membrane BioReactor (MBR)

De Membrane BioReactor MBR-technologie biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van conventionele afvalwaterzuivering met actief slib.

Door gebruik van geheel ondergedompelde vlakke MBR-membranen is waterzuiveringsapparatuur niet langer nodig. Zodoende is de ruimte die de waterzuiveringsinstallatie in beslag neemt kleiner terwijl u tegelijkertijd afvalwater van betere kwaliteit produceert, met name qua onopgeloste bestanddelen.

Culligan biedt een scala aan MBR-oplossingen, waaronder installaties verpakt in containers.

 

Meer informatie over de Culligan MBR systeem
Duplox - Commercial and Industrial water treatment - Culligan

DUPLOX

De Culligan Duplox unit gebruikt intense ventilatie met een omlooptijd van 20 uur en kan in losse cycli of als een continue flow opereren. De units zijn geschikt voor het behandelen van rioolwater van maximaal 250 personen. Het Duplox-systeem is een eenvoudig te installeren en gemakkelijk te bedienen afvalwatersysteem.

OFSY - Commercial and Industrial water treatment - Culligan

OFSY-WGR

Het Culligan Omnifiltratie-systeem bevat twee filter-units die in serie staan en gestuurd worden door acht ventielen. Zowel de werking als de terugspoeling is volledig geautomatiseerd d.m.v een regelventiel dat elektronisch kan worden geprogrammeerd. Er zijn modellen beschikbaar voordebieten tot 68 m3/u en een maximum werkdruk van 7 bar.

Top

Mobiele & Gecontaineriseerde Waterbehandelingssystemen

Gecontaineriseerde Waterbehandeling

Dankzij de compacte karakter van Culligans waterbehandelingstechnologie (drukfiltratie, ontharding, omgekeerde osmose, etc) is Culligan een pionier op het gebied van gecontaineriseerde waterbehandelingssystemen die snel kunnen worden geïnstalleerd en ingezet en ook nog mobiel zijn.

Ideaal voor afgelegen of tijdelijke locaties zoals bouwplaatsen en afgelegen gemeenschappen. Deze units zijn ontworpen om onder extreme omstandigheden (temperaturen) te werken en leveren volledig drinkbaar water van verschillende oorsprong, zoals bronnen, zeewater en rivierwater.

Neem contact met ons op over gecontaineriseerde waterbehandelingsoplossingen

Top

Kunt u niet vinden wat u zoekt, of wilt u meer informatie?