Culligan Omgekeerde Osmose Systemen

Verbeter efficiency met Culligan Omgekeerde Osmose Watersystemen

Met de allernieuwste membraantechnologie ingebouwd in de robuuste ontwerpen kan Culligan u een a RO-systeem leveren dat snel kan worden geleverd en nog sneller geïnstalleerd. Culligan heeft tientallen jaren ervaring en heeft inmiddels over de hele wereld duizenden RO-installaties geplaatst. Ontdek meer over Culligan Culligan Omgekeerde Osmose Watersystemen.

Standaard leidingwerk is van AISI 316 roestvast staal aan de hoge drukzijde, pvc wordt aan de lage drukzijde toegepast. Al het leidingwerk voldoet aan de voorschriften inzake levensmiddelen.

Microfiltratiebeveiliging – de RO-membranen worden beschermd door patronen van 5 micron die in een 316 roestvrijstalen behuizing zitten.

Volledig automatische regeling vindt plaats via een lokale microprocessorbesturing ofwel via een HMI bedieningspaneel en PLC, afhankelijk van de wensen van de klant.

Hoog efficiënte membranen met 98,5% zoutafscheiding worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de beste kwaliteit water geproduceerd wordt.

Geavanceerde meet en regeltechniek – digitale debietmeters en geleidingssondes bewaken alle aspecten van de operatie.

Inbouw-unit voor gemakkelijk transport en eenvoudige installatie. Frames zijn bestand tegen corrosie dankzij een gegalvaniseerde gelakte staalconstructie.

Grundfos hogedrukpompen van AISI 316 roestvast staal om absolute betrouwbaarheid en weerstand tegen corrosie te garanderen. Door gebruik te maken van de hogedrukpomp tijdens het schoonspoelen na bedrijf, is een tweede pomp niet vereist waardoor de kapitaalkosten van de eenheid gereduceerd worden.

Voordelen van een Culligan Omgekeerde Osmose (RO) watersysteem:

 • Substantiële kostenbesparingen
 • Verbeterde energie efficiency
 • Totale systeemprestaties verbeterd
 • Reductie kalkaanslag
 • Superieure smaak en helderheid
 • Vlekvrij spoelen

Toepassingen voor Omgekeerde Osmose (RO) water:

 • Productie Voedsel- & Dranken
 • Voorbehandeling boiler en koeltoren
 • Voorbehandeling voor watersystemen met een hoge zuiverheidsgraad
 • Bio-farmaceutische fabricage
 • Waterstraalsnijden
 • Stoomproductie & Luchtbevochtiging
 • Energieopwekking

Culligan Omgekeerde Osmose producten


Het Culligan IWEvo-aanbod qua omgekeerde osmose-eenheden voor brak water

Debiet van 5-40 m3/u voor het standaard aanbod  (debieten > 40 m3/u op aanvraag)

De IW Evo-serie voor omgekeerde osmose voor brak water van Culligan is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de meest veeleisende industriële en gemeentelijke toepassingen.

Verkrijgbaar in 7 modellen voor debieten van 5 tot 40 m3/u (22 tot 176 GPM) en in staat om een zoutgehalte tot 3000 ppm TDS te behandelen.

Dankzij een innovatief modulair en gestandaardiseerd ontwerp is Culligan in staat een constructie van topkwaliteit, snelle leveringstermijnen en competitieve prijzen te bieden.

De units worden kant-en-klaar geleverd voor snelle en eenvoudige installatie. Ze kunnen volledig geconfigureerd worden via een breed scala aan optionele accessoires.

Top

Culligan SW RO – ontzilting van zeewater met omgekeerde osmose

Debieten tot 60 m3/u voor het standaard aanbod (debieten > 60 m3/u op aanvraag)

De omgekeerde osmose-serie voor zeewater (SW) van Culligan biedt een rendabele en betrouwbare oplossing voor klanten in regio’s met waterschaarste. De ontziltingsapparaten zijn geschikt om water te behandelen met een zoutgehalte van maximaal 45.000 ppm tot een debiet van 60 m3/u voor het standaard aanbod (installaties met grotere debieten zijn beschikbaar op aanvraag). SW RO-apparaten zijn modulair en kunnen eenvoudig aangesloten worden om grotere debieten naar wens te beheren. De constructiematerialen zijn geschikt voor water met een hoog zoutgehalte dankzij gebruik van duplex 2205 hogedrukleidingen, gebeitst en gepassiveerd voor corrosiebestendigheid.

De units worden kant-en-klaar geleverd voor snelle en eenvoudige installatie, en dankzij Culligan’s modulaire standaard ontwerpen bent u verzekerd van de snelst mogelijke levertijden.

Top

RO G1 Series - Commercial and Industrial Water Treatment Products - Culligan

Culligan G1 Omgekeerde Osmose Watersystemen

Flow ratio 0,04 – 0,35 m3/u

De G1 RO is een compact RO-systeem ontworpen voor commerciële en licht-industriële toepassing waarbij om een groot prestatievermogen wordt gevraagd.

Hij is uitgerust met een digitale flow meter voor het afvoeren van producten, drukventielen voor het controleren van de druk van de input en output, online apparatuur voor het bekijken van de geproduceerde waterkwaliteit en met omgekeerde osmose membranen. De unit is uitgerust met de Culligan Smart Controller waarmee het systeem wordt bediend en in 4 talen de verschillende spoelingsmodi weergeeft. Met het slimme bedieningspaneel kunt u de units modulair configureren naar two-pass en wisselende configuraties, of eenvoudig koppelen aan netwerken, zoals in-huis managementsystemen of PLC’s.

De G1 RO is de perfecte keuze voor commerciële toepassingen die in hoge mate betrouwbaar moeten zijn en intense controle behoeven.

Top

RO M1 Series - Commercial Water Treatment Products - Culligan

Culligan M1 Omgekeerde osmose systemen

Flow ratio 0,04 – 0,35 m3/u

Het M1 RO systeem, met een uitgebreid aantal functies, is ontworpen voor commerciële toepassingen die een maximale flow ratio van 350 liter / u nodig hebben. Het systeem kan aan de muur worden bevestigd of met een vloerstatief op de vloer worden geplaatst. De M1 is voor de voorbehandeling uitgerust met een bezinkselfilter, met flowmeters en drukventielen voor de controle op de input- en outputdruk. De unit wordt bediend met een Culligan CP bedieningspaneel.

Top

RO E1 Series - Commercial Water Treatment Products - Culligan

Culligan E1 Omgekeerde osmose systemen

Flow ratio 0,04 – 0,35 m3/u

Het E1 Omgekeerde osmose systeem is een economische waterbehandelingsoplossing, die bedrijfskosten en de kosten van nabehandeling reduceert. Het E1 Omgekeerde osmose systeem zorgt ervoor dat u minder onderhoudskosten hebt, doordat het de verontreinigingen in uw water reduceert die de smaak aantasten en de apparatuur kan doen verstoppen. Beheers uw installatiekosten door een systeem te gebruiken dat precies bij uw unieke behoeften past. Houd de bedrijfskosten laag met gemakkelijk te gebruiken elektronisch bedieningsapparatuur.

Top

AQUA-CLEER SB200 - Commercial Water Treatment Products - Culligan

Culligan AquaCleer SB 200 – Geïntegreerde Voorbehandeling + RO Watersysteem

Flow ratio 1,5 m3/u zacht water0,2 RO water m3/u

Aqua-Cleer SB 200 is een compleet waterbehandelingssyteem, die een omgekeerd osmose systeem bevat, plus een voorbehandelingssysteem. Het geheel wordt geleverd op klein verrijdbaar onderstel, zodat het hij op elke locatie eenvoudig kan worden geïnstalleerd. Ideaal voor de Voedselvoorziening waar zacht water nodig is voor apparaten zoals afwasmachines, en omgekeerde osmose voor de bereiding van dranken, b.v. koffie.

Het systeem bevat een systeem voor ionenuitwisselingsontharder met harsen, een grondwaterontharder systeem, microfiltratie, omgekeerde osmose om water te dechloreren en een overdruktank.

Top

MFP 4-44- Commercial and Industrial Water Treatment Products - Culligan

Culligan MFP – Omgekeerde Osmose (RO) voor Medium Flow Ratio’s

Flow ratio 0,4 – 3,6 m3/u

De MFP omgekeerde osmose unit is gebouwd met topkwaliteit componenten en constructiemethoden en is ideaal voor drinkwater en industriële processen op elke locatie.

Het systeem is modulair en compact en is met het oog op een lang leven robuust gebouwd. De MFP RO is gebouwd binnen een stalen frame zonder gelaste onderdelen, 100% beveiligd tegen corrosie. Het systeem wordt bediend via een elektronisch bedieningspaneel die alle werkzaamheden en spoelingen weergeeft, alsmede het geleidingsvermogen en andere parameters.

Top

IW-IWE - Commercial and Industrial Water Treatment Products - Culligan

Culligan IW Assortiment van grote flow ratio’s omgekeerde osmose units

Flow ratio 5 – 100 m3/u standaard (flow ratio’s >100m3/u op verzoek beschikbaar)

Er zijn geen beperkingen voor uw waterkwaliteit, ongeacht de hoeveelheid—de Culligan Aqua Cleer IW serie van omgekeerde osmose units behandelt water om aan uw veeleisende industriële behoeften tegemoet te komen. Door gebruik te maken van de allernieuwste membraantechnologie en de IW omgekeerde osmose serie worden grote hoeveelheden water behandeld en worden waterverontreinigingen gereduceerd. Voor een snelle installatie zijn de units op een verrijdbaar voetstuk gemonteerd en dankzij het gestandaardiseerde ontwerp kunnen ze snel worden geleverd, zo’n 40% sneller dan ter plekke geconstrueerde units. Met materiaal als AISI 316 Roestvrij staal, PVC en polyethyleen is het buizenwerk voedselgeschikt en bestand tegen corrosie. U kunt het systeem bedienen met het lokale bedieningspaneel of via een elektronisch touch-paneel PLC.

Een betere kwaliteit van water verbetert de industriële processen door verontreinigingen die de uitrusting doen corroderen en verstoppen te elimineren. Uw investering in de Culligan IW RO biedt u jarenlang voordelen.

Top

SW - Commercial and Industrial Water Treatment Products - Culligan

Culligan SW RO – Zeewater Ontzilting Omgekeerde Osmose

Standaard flow ratio’s tot 60 m3/U (flow ratio’s >60m3/u op verzoek beschikbaar)

De Culligans Zeewater Omgekeerde Osmose (SW) serie een effectieve en betrouwbare oplossing voor klanten in gebieden waar het water schaars is. De ontziltingsunits zijn geschikt om water te behandelen met een zoutgehalte tot 45.000ppm met een standaard flow ratio van 60m3/u (installaties met grotere flow ratio’s zijn op verzoek beschikbaar). SW RO units zijn modulair en kunnen gemakkelijk worden gekoppeld om grotere flows te behandelen. De materialen waarmee de units zijn gebouwd kunnen water met hoge zoutgehaltes aan; er worden tegen zuur beschermde duplex 2205 high hoge druk buizen gebruikt ter voorkoming van corrosie.

Voor een gemakkelijke installatie zijn de units op een verrijdbaar voetstuk gemonteerd en dankzij Culligans modulaire standaardontwerp bent u verzekerd van de snelst mogelijke levering.

Top

Veelgestelde vragen

Omgekeerde osmose (in het Engels afgekort als RO) gebruikt semi-permeabele membranen om water te scheiden van substanties die er in zitten. Door druk uit te oefenen wordt het water door de membraan geperst: het zuivere water (permeaat) wordt gescheiden van het water dat de zouten bevat. Het Osmose-membraan, waarmee het hoogste niveau van filtratie wordt geïmplementeerd, gedraagt zich als een barrière, niet alleen voor de zouten en anorganische substanties, maar ook voor de organische substanties met een groter gewicht dan 100 Dalton: het is daarom ook een uitstekend verdedigingsmiddel tegen micro-verontreinigingen, pesticiden, pyrogenen, virussen en bacteriën . Omgekeerde osmose is een fysisch proces, waarvoor geen regenererende chemicaliën behoeven te worden gebruikt. Omgekeerde osmose technologie biedt totale veiligheid, dankzij zijn veelzijdigheid, uitstekende prestaties en gebruiksgemak.

Kunt u niet vinden wat u zoekt, of wilt u meer informatie?