Culligan Wateronthardingssystemen

Bescherm uw uitrusting met een van ’s werelds vooraanstaande wateronthardingssytemen.

De Culligan lijn waterontharders is een van de meest complete in de industrie en voorziet in de reductie van kalkaanslag voor flow ratio’s van 1 tot honderd kubieke meter per uur.

Met de innovatieve technologie die u in modellen als de HE (High Efficiency) waterontharder kunt vinden, zoals Pogressive Flow, Culligan Smart Controller, Brine Reclaim en Aqua-Sensor® technologieën, behoren de Culligan wateronthardingssystemen tot de meest efficiënte en technologisch geavanceerde op de markt. Ontdek meer op Culligans Waterontharders

Culligan Hoge Efficiëntie Ontharder

Reduceert bedrijfskosten tot maar liefst 46% met gepatenteerde technologieën, door het verbruik van zout, water en elektriciteit te optimaliseren.

Smart Controller & Hoge Efficiëntie klep

 • Meertalig display met volledige tekst
 • Eenvoudig aan te sluiten op een display op afstand, gebouwbeheerssystemen, PLC’s etc
 • Via een optionele modemverbinding kan gewaarschuwd worden wanneer zout of onderhoud nodig is.

GVK-tanks

Sterke glasvezelversterkte tanks worden gebruikt tot 120 cm diameter of stalen tanks met epoxycoatings geschikt voor levensmiddelen gebruik tot maximaal 300 cm diameter.

Harsen

Uiterst efficiënte Cullex® hars wordt gebruikt in Culligan onthardingssystemen. De ionenwisselaar bestaat uit zeer poreus, amber gekleurde, kunststof parels die bij voorkeur hardheidsionen calcium en magnesium verwijderen en ze vervangen door natrium, een "zacht" ion. Eenmaal uitgeput wordt de hars “geregenereerd” met behulp van een pekeloplossing en daarna begint het onthardingsproces weer opnieuw.

Pekeltanks

Duurzame pekeltanks gemaakt van corrosiebestendige componenten, alsook een slimme-pekelsonde om de zoutvoorraad te bewaken.

Progressief debiet

Met behulp van de progressieve debietfunctie van de Culligan Smart Controller, kunnen ontharders in een cascade geïnstalleerd worden. In- en uitschakelen afhankelijk van het gewenste debiet, zodat piekverbruik kan worden opgevangen.

Culligan producten voor waterontharding


he softener - water for homes - Culligan

Culligan High Efficiency (HE)  Waterontharders

Flow ratio 3 – 8,5 m3/u

De Culligan High Efficiency (HE) 1” en 1.5” ontharders bevatten gepatenteerde technologie, die voor een verbeterde efficiency zorgt, waardoor op bedrijfskosten wordt bespaard. Tot 36% efficiënter dan traditionele tijdklok ontharders. De HE ontharder reduceert verontreinigingen in hard water en gaat kalkaanslag, die de werking van uw uitrusting nadelig beïnvloed, tegen. Met de Culligan Smart Controller, verkrijgbaar op de HE, past de ontharder de watercondities aan en regenereert die al naar gelang de behoefte. Klanten kunnen hun waterbehandelingssysteem ook 24 uur per dag controleren op het gebruik van verbruiksartikelen en de noodzaak van onderhoud, dit alles op één site op meerdere schermen.

Culligan HE Ontharders zijn verkrijgbaar in Up-flow, Down-flow of in Progressive-flow configuraties verkrijgbaar.

Top

High Efficiency water filter Twin - Commercial and Industrial Water Treatment Products - Culligan

Culligan High Efficiency (HE)  TWIN waterontharders

Flow ratio 3 – 8,5 m3/u per tank

Dankzij de exclusief gepatenteerde technologie bestaat de Culligan HE Twin Ontharder, verkrijgbaar in de 1” and 1,5” inch koppelingsversie, uit twee kolommen van ontharders, die in staat zijn behandeld water zonder onderbrekingen voor onderhoud af te leveren, waardoor de verschillende industriële en professionele applicaties verzekerd zijn van veel meer efficiency.

Top

Culligan CTM waterontharders

Flow ratio 18 – 23 m3/u

Culligan Commercial CTM Softeners hebben verscheidene productkenmerken die ze ideaal maken voor een groot aantal eenvoudige commerciële toepassingen voor hotels/horeca, instellingen, foodservice en andere lichte industrie. Eenheden kunnen verkregen worden in configuraties met één of meerdere tanks. De CTM is voorzien van een GBE Smart Controller, waaraan verschillende extra opties voor geavanceerde apparatuur en communicatie, kunnen toegevoegd worden.

Top

Ultra Line HA Softners - Commercial and Industrial Water Treatment Products - Culligan

Culligan Ultra-Line HA waterontharder

Flow ratio 18 – 34 m3/u

Ideaal voor toepassingen in de kleine en middelgrote industrie. De Culligan Ultra- Line HA ontharders zijn gemaakt van gehard staal met een voor voedsel geschikte epoxy coating om corrosie te voorkomen. Het systeem is dankzij een Culligan besturingsapparaat en duurzame van noryl plastic gemaakte ventielen volledig automatisch. Regeneratie kan afhankelijk van uw behoeften worden ingesteld op tijd, hoeveelheid water of kwaliteit van het water.

Top

ULTRA LINE HB Softener - Commercial and Industrial Water Treatment Products - Culligan

Culligan Ultra-Line HB waterontharder

Flow ratio 50 – 227 m3/u

De Culligan ultraLine HB waterontharders zijn ontworpen voor grote toepassingen voor waterontharding en zijn in staat om water te ontharden met flows tot 227m/u. Omdat de tanks zijn gemaakt van gehard staal en de constructie een epoxy coating heeft, is de uitrusting een lang leven beschoren. Volledig geautomatiseerd en heeft diafragma ventielen die exclusief van Culligan zijn. De Ultra-Line HB ontharder is een ideale keuze voor waterontharding op grote schaal.

Veelgestelde vragen

Hard water is water dat opgeloste mineralen zoals magnesium, ijzer, mangaan en ook vaak calcium bevat. Water wordt van nature hard als het over en in door aarde naar een reservoir of in een ondergrondse, watervoerende laag stroomt. Hard water is waarschijnlijk het meest voorkomende probleem met water in gemeentelijke waterleidingen en bronwater voorraden. Hard water kan kalkaanslag (normaal gesproken calcium-carbonaat) in de apparaten die water gebruiken veroorzaken, en vooral bij apparaten die water verhitten, zoals boilers, vaatwasmachines, wasmachines, koelsystemen, etc. Dit kan een significante impact hebben op het energieverbruik en de efficiency.

1mm kalkaanslag in uw heet water systeem kan uw energieverbruik doen toenemen met 7%*. De meest gebruikelijke en effectieve behandeling van hard water is met een waterontharder.

* Source: http://www.carbontrust.com/media/7411/ctv051_low_temperature_hot_water_boilers.pdf

Culligan waterontharders gebruiken Cullex® ion-uitwisselingsharsen die op de specifieke ionen reageren die kalkaanslag veroorzaken, voornamelijk Calcium (Ca2+) en Magnesium (Mg2+) ionen. Deze ionen worden ingewisseld voor natrium-ionen.

Als alle aanwezige Natrium Na+ ionen door calcium- of magnesium ionen zijn vervangen, moet de hars opnieuw worden ‘opgeladen’, beter bekend als regenereren door de Ca2+ en Mg2+ ionen uit te wassen met een oplossing van natriumchloride (zoutoplossing).

Op deze wijze kan de unit doorgaan met het water te ontharden door de hars periodiek door een zout wateroplossing te regenereren, als de hars uitgeput raakt.

Sommige voordelen van het gebruik van zacht water

 • Reductie kalkaanslag
 • Langere levensduur apparatuur
 • Minder energie- en waterverbruik
 • Minder onderhoud, minder onkosten voor chemicaliën en reinigingsmiddelen
 • Voorbehandeling voor boilers
 • Koeltoren voor make-up water
 • Ultra-zacht water voor olieveld stoominjectors
 • Water te gebruiken voor het fabriceren van voedsel en dranken
 • Voor apparaten in commerciële keukens die water gebruiken
 • Bevochtiging & Airconditioning
 • Omgekeerde Osmose (RO) en De-ionisatie (DI) voorbehandeling

Kunt u niet vinden wat u zoekt, of wilt u meer informatie?